Boka föreställningen

Viktor Åkerblom i Offerkofta

Foto: Anna Ejemo

Viktor, vad vet du om att vara ett offer?

– När jag var 13 år gammal kände jag mig ensammast i världen, bodde i fosterfamilj och visste inte ens om min mamma skulle överleva eller inte. Då ställde jag samma fråga om andra, vars problem verkade så banala i jämförelse. Men det är ingen tävling. Det finns inga krav på vad man måste ha gått igenom för att känna sig ett offer, säger Viktor Åkerblom och beskriver sig själv som en stilstudie i offerrollen.

De senaste åren har han levt i en stormig relation med sin offerkofta, bland annat på grund av ett orättvist och felaktigt rykte som har begränsat hans liv. Men istället för att ifrågasätta om det är värt att leva, har han bestämt sig för att göra upp med offerrollen en gång för alla. I föreställningen Offerkofta lyfter han fram några av de händelser han vävt in i sin kofta, för att öka medvetenheten och slutligen kunna förgöra den.

– Om jag kan så ett litet frö av insikt hos publiken har jag nått mitt mål. Jag har ingen universallösning, men vill på ett ärligt sett visa min egen process till att börja resan mot att ta ansvars istället för att skylla på omständigheterna.

Vill du boka föreställningen Offerkofta till din skola, ditt företag eller ett annat evenemang där du tror att den skulle kunna göra skillnad? Viktor kommer gärna ut till er, både i Stockholm och övriga Sverige.

 

Här kan du ladda ner information om föreställningen.

För att boka fyller du i formuläret nedan eller kontaktar producent Anna Adolfsson.

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ämne

Ditt meddelande