Om Viktor

Viktor Åkerblom

Foto: Waldemar Hansson

Viktor kom i kontakt med teater som 13-åring, och efter det var han fast. Vid 16 debuterade han som skådespelare på SVT, med Noomi Rapace som motspelerska, och vid sin andra audition fick han rollen som Henrik Nygren i Hotell Seger. Efter det har han setts i otaliga produktioner, som Kommissionen, Labyrint och som programledare för Bolibompa.  Han har även varit med i teaterproduktioner som Alladin och den magiska lampan på Hamburger Börs och Intimans Pelle Svanslös, samt lett program som Viktors Vänner och V64.

Med den egna föreställningen Offerkofta gör han en gång för alla upp med den offerkofta han haft en stormig relation med i så många år. Han berättar naket och personligt om hur han vävt offerkoftan själv, av tidiga svek, medberoende, sargad självkänsla, ADHD-diagnos och ett krossat hjärta. Men han berättar också om vad som händer när man bestämmer sig för att själv börja ta ansvar för livet och sitt eget förhållningssätt till de utmaningar man ställs inför.

– Jag har gått igenom en oerhört tuff period och då är det lätt att gå in i offerrollen. Men nu har min resa mot ansvar börjat. Jag har kommit en bit på vägen även om det är en ständig process. Jag hoppas att via mina exempel kunna visa på att vad man än har varit med om så kan man vända det.